Teplo v Lišce aneb Aby Liška nezamrzla

23.02.2012 08:08

Zima nám letos ukázala svoji sílu a byla opravdu krutá. Považujeme všichni za samozřejmost, že se v zimě topí. Letos však ukázala, že je možné zmrznout v domě, kde se netopí anebo kousek od vlakové stanice, jen proto, že člověk zabloudí.

Topení v Lišce

Podívejme se, jak je to vlastně s topením v "Lišce". Kdykoli má naše Liška program, ráno v šest hodin vstane pan Pánek a přijde do hasičárny pustit topení. Proto když v půl desáté přijdeme do hasičárny, už je tam příjemné teplo. Obec topení hradí ze svého napjatého rozpočtu, topí se plynem. Loňská topná sezóna stála 40.000,-Kč, za celou sezónu topili asi 5x. Letos se situace změnila, díky tomu, že je hasičárna více využívaná, topí se tam častěji. Zatím ještě nevíme, kolik  bude stát topná sezóna letos.

Kampaň Kupte si polínko

Už na podzim jsme spustili kampaň Kupte si polínko, která měla přispět na topnou sezónu. Vybrali jsme 100,-Kč od stálých návštěvníků, děkujeme Rut :-). Na květnových slavnostech jsme získali cca 200,-Kč. Je to mizivá částka, když náklady na topení jsou mnohem vyšší, v řádech desetitisíců. 

Dokážete si představit, že bychom se už v zimě nescházeli, protože nám prostě bude v hasičárně zima?

Poraďte nám, jak obci pomoci s náklady na topení, abychom se mohli v zimě scházet?

Vyplňte naši anketu a pomozte nám najít řešení. Děkuji Liška Marcela