Slavnosti květů, Bambiriáda, Den dětí

08.06.2012 20:53

V květnu v Lysolajích bylo velmi živo, jedna akce stíhala druhou a tak jsme se v Lišce měly co otáčet, abychom všechno připravily.

Slavnost květů 12.5.2012 - fotogalerie

Na Slavnosti květů jsme připravily výtvarnou dílnu na téma kampaně Sítě mateřských center, Křídla a kořeny naší rodiny. Děti si u nás mohly potisknout plátěnou taštičku motivy rodinných razítek. Děkujeme všem, kteří nás přišli navštívit i přes to, že počasí moc nepřálo. Originálními razítky jsme natiskly s dětmi 94 taštiček. Děti naházeli nepočítaně balónků do papírových trubek a taštičky mnohé děti chytře využily na nošení balónků do kopce. Na pískovišti si nejmenší pohráli s hračkami a spokojeně vedle nás sypali písek z jedné strany na druhou.

Lišky Milena, Marcela a Jana s panem starostou Hlubučkem

Projekty v Lysolajích - fotogalerie Housle plné vody

Na Slavnosti květů jsme představili dva projekty, na které jsme vypracovali a podali žádosti o dotace. Projekt „Housle plné vody“ jsme představili ukázkou malé cesty naboso, oblíbené součásti přírodních lázní zejména v Rakousku a Německu. Děti i dospělí si vyzkoušeli chůzi naboso po různých přírodních materiálech. Liška se také po chodníčku z kamínků, kůry, písku a oblázků, prošla, i když ji trochu zábly tlapky. Myšlenka vodního areálu s cestou naboso určitě kolemjdoucí zaujala, bohužel projekt nebyl podpořen. Druhý projekt „Lysolajské doupě“ v oblasti Kaménka představuje místo pro experimentování dětí v přírodě a setkávání rodin.

 

Bambiriáda 2012 aneb Liška s Rybičkou - fotogalerie

Letošní Bambiriáda byla věnovaná tématu "Nadšení a zkušenost". V pátek 25.5.2012 jsme s Rybičkou společně na jednom stánku připravili bohatý program pro návštěvníky. Lišky Jana a Marcela se otáčely kolem stolu s razítky a barvami, děti si mohly vyrobit originální ubrousek na stůl. Připravili jsme také ukázku cesty naboso a s návštěvníky si povídaly o tom, jak děti dříve více chodily bosy a děti si mohly pohrát s naší balónkovou dráhou.

S Rybičkou jsme si vzpomněli na staré dobré časy, kdy si děti vystačili s jednoduchými "hračkami" jako je voda při praní prádla na valše, fazole a hrách, hrnec a vařečka! Nikdo se u nás nenudil, každý si něco na hraní našel. Z naší spolupráce na stánku máme dobrý pocit, vše klapalo jako na drátkách a když jsme unavené skončily, domluvily jsme se na další společné akce.

 

Den dětí v Lysolajích 1.6.2012 - fotogalerie

Oslavu Dne dětí "Cestu pohádkou" připravili studenti ČZU pro lysolajské děti na hříšti u Výhledů II. Počasí bylo ten den velmi vrtošivé, ale díky zapůjčeným stanům jsme tři průtrže přečkali pod nimi. Mezi přestávkami vysvitlo občas slunce, děti si vyráběly rytířské helmy, korále pro princeznu z barevných těstovin, poznávali zvířátka, závodili s Lišákem, kdo bude první v cíli. Za chvilku se po louce proháněli tygři, kočičky a motýlci, pískali na píšťalky a chytali duhové bubliny. Každý si mohl po splnění všech úkolů vybrat odměnu a dostal diplom s titulem hrdina nebo princezna. I nejmenší si mohli pohrát s oblíbenými balónky a trubkami. Děti vypadaly spokojeně, rodiče a prarodiče si popovídali. K večeru se počasí umoudřilo a tak došlo i na pečení buřtů. Děkujeme Asociaci studentů ČZU za pěkné odpoledne.