Černá hodinka a Mikuláš

16.11.2011 13:54

Černá hodinka v Lišce - výroba lampionůKdyž jsme v březnu ve třech s osmi dětmi začínaly s Liškou, netušily jsme, že nás sejde v listopadu na Černé hodince skoro padesát. Těší nás, jak se rozrůstáme, děkujeme za Vaši přízeň a podporu.

Na začátku listopadu proběhla Černá hodinka, divadlo a procházka do Houslí s vyrobenými lampióny. Děkujeme všem, kteří přišli, vyráběli a bavili se. Sál hasičárny se postupně naplnil dětmi a rodiči, u stolů se pilně tvořilo  a na kobercích si hrály menší děti a rodiče si povídali.

Po páté hodině, když se venku setmělo a děti netrpělivě čekaly na divadlo, jsme zhasli. Liška Milena všechny přivítala a zahráli jsme stínové divadlo Proč psi honí zajíce. Potlesk na závěr odměnil všechny účinkující. Pak jsme se oblékli, zapálili dětem lampióny a vyrazili do Houslí ke studánce.

Cestou jsme několikrát zapálili zhaslé svíčky, a tak i nejmenší děti donesly svůj svítící lampión až k zázračné studánce, kde na děti čekala dřevěná truhla se sladkým pokladem. Nález potěšil všechny děti a lampióny vydržely i cestu zpátky. Rozloučili jsme se v půl sedmé u hasičárny, děkujeme všem dětem a rodičům za příjemně strávený večer. 

V říjnu a listopadu jsme v Lišce příjemně tvořili při Podzimním listování a Kaštánkování. Když bylo pěkně, užili jsme si krásný barevný podzim v Houslích i na petangovém hřišti. Kouleli jsme balónky a kuličky namočené do barvy v krabici a dívali se, jaké dělají barevné stopy na papír. Vyrobili jsme si draky a průsvitné barevné domečky.

V krásně vytopené herně na našich nových kobercích jsme si hráli, zpívali a cvičili, učili se nové básničky a písničky a poznávali se s novými dětmi a maminkami. Ještě nás čeká postavit v pondělí papírový model Lysolají z krabic a krabiček, vyrobit si figurky čerta a Mikuláše. Pak už se jen budeme těšit na to, jestli přijde v neděli 4.12. ve 14 hodin do Lysolají Mikuláš,  podíváme se na divadlo Šašek a čert od divadélka Vysmáto a zatančíme si v hasičárně. 

Při hudebních středách s Yamahou jsme zpívali , tleskali, dupali a tančili, vyráběli, pouštěli a uspávali draky. Hudební škola Yamaha v Lišce úspěšně pokračuje, otevřeli jsme další hodinu První krůčky k hudbě pro děti od 1,5 roku do 4let. Na první hodině máme ještě 4 volná místa, začíná v 9:30 až 10:15h, přijďte i bez ohlášení se podívat na zkušební hodinu zdarma.

Těšíme se na Vás

Vaše lišky Marcela, Jana a Milena