Liška Myška a její příběh

23.06.2011 23:33

Kampaň zapakatel.cz - příběh Lišky Myšky

Tento příběh začal zhruba před 8 lety. Vypráví o Myšce, která je obyvatelkou expoziční části areálu záchranné stanice Pasíčka. Je to milá lištička, která je ve stanici nejdéle ze všech handicapovaných zvířat. Za svůj těžký život prošla třemi domovy od liščí nory až po záchrannou stanici, mezi kterými velmi trpěla.

Bylo to ještě malé liščí mláďátko, když ji myslivci vytáhli z nory a její mámu zabili. Rodina myslivce si ji vzala do bytu, aby si z ní vychovala domácího mazlíčka. Z počátku zřejmě bylo vše v pořádku a lištička se zabydlovala v novém domově. Majitelé ji nechali vykastrovat, ale i přesto po nějaké době začala celý byt ničit. Liška bohužel není čistotné zvíře a není to pes, který dokáže celý den čekat na svého páníčka, než přijde z práce a v klidu pospávat. Je to aktivní zvíře, které nevydrží na jednom místě a neustále musí něco provádět, natož toto dospívající lišče. Trhala záclony, kousala nábytek, shazovala z něj věci a ničila koberce ať už kousáním či močením na ně.

Neustálá a stupňující se likvidace bytu rodinu přestávala bavit, tak lišku zavřela někam do sklepa a poté do králíkárny. Byla ve velice malém prostoru. Nedostávala žádnou potravu ...

Liška Myška- zapakatel.cz

Liška Myška - zapakatel.cz

Podpořili nás

Dobrovolník roku 2017 T-Mobile

27.11.2017 11:39
Děkujeme Lišce Míle, za to že šla opět s kůží na trh a v soutěži zaměstnanců T-Mobile a.s. získala titul Dobrovolník roku, 3. místo a krásných 5.000,-Kč do liščího fondu.   

Dotace na provoz Lišky

08.06.2017 15:24
Děkujeme zastupitelstvu městské části Praha Lysolaje za přidělení dotace na provoz Spolku Liška Lysolaje ve výši 49 000,- Kč.    Těšíme se na další spolupráci v roce 2018.

Barvy na textil

03.12.2015 20:47
Děkujeme Síti mateřských center za darování 12ks textilních barev na tisk do Lišky. 
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>