Den otců v Houslích s Liškou

18.06.2013 16:00

Aneb Jak jsme v Houslích ulovili bizona

Jsem moc ráda, že i přes horké počasí jsme se sešli v hojném počtu na poslední Šikovné tlapce před letními prázdninami. Slavnost otců se stala naším tradičním červnovým dobrodružstvím pro rodiny, ale hlavně pro naše tatínky. A protože jsme si chtěli opéct něco na ohni, šli jsme ulovit bizona. Počasí bylo horké, nebe bez mráčku a všichni jsme si přáli, aby trochu sprchlo. Příjemné setkání třinácti rodin se spoustou kolem pobíhajících dětí se velmi vydařilo a připravené pivo zbouralo bariéry mezi těmi, kdo se neznali. Děkujeme Míle za výborný koláč!

Na louce mezitím děti plnily jednoduché úkoly, házely oštěpem na cíl, skákaly po jedné noze, hledaly pět různých rostlin, zvířat a tiskli si za splnění razítka všude, kde dosáhly, někdy i na maminky. Na odpočinkové dece  si mohly z barevných dřevěných korálků vyrobit náramek nebo náhrdelník na ozdobu.

O rozptýlení tatínků našich dětí se postaral ochotně lukostřelec  Havroš z SK Rapid (luk.knot.cz). Bez oddechu se staral o své luky a terč a pomáhal všem, kteří si to chtěli zkusit. Každý, kdo dokázal napnout tětivu, si vystřelil a těm, kteří to nedokázali, rád pomohl. Moc děkujeme a doufám, že se ještě na nějaké akci u nás ukáže :-)

Když už napětí z bizona viselo ve vzduchu a nedalo se to vydržet, vyzkoušeli jsme maskování a schovávání v terénu, stopování a hledali jsme, kde se bizon mohl schovat. V polovině cesty jsme ho zaslechli, z dálky bučel a volal, ať už ho konečně objevíme. Děti se za ním hnaly do kopce, dostaly míčky a bizona nakonec ulovily. Byl sice jen z papírové krabice, přesto jsme ho vítězně donesli na tyči k ohništi, stáhli mu kůži a opekli si nakonec radši ty vuřty :-) 

Děkujeme všem, kteří přidali pomocnou ruku při přípravě i úklidu, sešlo se nás 23 dospělých a 22 dětí. Těšíme se už s vámi na prázdniny a hlavně na letní dobrodružství s drakem v Houslích.